Kurssit

Liikkumiseen ja hyvinvointiin lyhytkestoisemmat kurssit.

Ilmoittaudu kursseille ›

Kurssivalikoimastamme löydät erilaisia kursseja oman hyvinvointisi tueksi. Et tarvitse erillistä jäsenyyttä osallistuaksesi kursseille, vaan voit valita aina itsellesi sopivat kurssit silloin kun se omaan aikatauluusi  sopii.

Kurssit toteutetaan pienryhminä, joten kursseilla on mahdollista saada yksilöllisempää ohjausta ja opastusta omaan harjoitukseesi. 
Kaikilla kursseilla on käytössä minimi- ja maksimi henkilömäärät. Kurssi toteutuu minimäärän ollessa täysi viimeisenä ilmoittautumispäivänä. Kurssi peruuntuu automaattisesti, jos määrä ei täyty. Saat tästä ilmoituksen tekstiviestillä tai sähköpostilla.
Kurssien esittleyt ja varauskalenterin löydät tältä sivulta.

Kursseille varataan paikka ajanvarausjärjestelmän kautta. Kursseille on minimi- ja maksimiosallistujamäärät. 
Kurssi vahvistuu kun, viimeisenä ilmoittautumispäivänä on minimimäärä osallistujia tullut täyteen. 
Ilmoittautuminen on sitova, vakavissa saraus- tai muissa tapauksissa ota erikseen yhteyttä. Kurssin aikana tapahtuvat mahdolliset sairaus- tai muut poissaolot on mahdollista korvata muilla toteutuneilla kurssi-tunneilla kurssin aikataulun puitteissa. Halutessasi korvaavan käynnin, ilmoita poissaolosta aina etukäteen esim teksti- tai whatsapp viestillä. 

Kurssin peruutuksesta saat sähköposti tai tekstiviesti-ilmoituksen.
Kurssin vahvistumisesta ei automaattisesti tule erillistä viestiä.

Kurssimaksut ennen kurssin alkua liikuntaeduilla, pankkikortilla, mobilepaylla tai käteisellä. Tulethan ensimmäiselle kurssitunnille hyvissä ajoin, jotta ehdit rauhassa suorittamaan maksun.

Mahdollisten viranomaisten määrämien rajoitusten aikana kurssit järjestetään etäyhteyksin tai ulkona tai vaihtoehtoisesti kurssin aloitusta/jatkoa siirretään siihen, kunnes rajoitus on ohi. 

Alaikäisien lasten huoltajilta pyydämme huoltajan suostumuksen lomakkeelle.

Pidätämme oikeuden kurssimuutoksiin.
 

Tuntikuvauksia

Pilates
Pilatesta voi tehdä monella tavalla! Meidän Pilatesta ohjaa fysioterapeutti ja tunnilla voidaankin erityisesti huomioida kehon huolto sekä erilaiset mahdolliset selkäongelmat tms ja erilaiset haasteet kehon käytössä. Tunnille ovat kaikki tervetulleita, myös ilman erityisiä haasteita!
Pilates on Joseph Pilateksen kehittämä kehonhallintamenetelmä, jossa harjoitetaan niin voimaa, liikkuvuutta kuin tasapainoakin. Moni on kokenut saavansa pilatesharjoittelusta helpotusta selkävaivoihin tai esimerkiksi uudenlaista tehoa omaan urheilulajiinsa. Pilatesharjoittelussa on muutama perusperiaate, mm. kehon keskustan, erityisesti syvien lihasten, käyttö ja hengitys, joiden mukaan harjoittelua tehdään. Pilates sopii kaikille - harjoitteet voidaan varioida ryhmässäkin yksilöllisesti. Ohjaajana Maarit.

Mindful Mobility
Mindful Mobility -tunnilla keskitymme kehon monipuoliseen liikkuvuuteen ja tietoiseen läsnäoloon. Teemme vaihtelevia liikkeitä, jotka auttavat sinua laajentamaan kehosi liikeratoja, vahvistamaan lihaksiasi ja lisäämään kehonhallintaa ja tasapainoa. Samalla opit olemaan aidosti läsnä hetkessä ja kuuntelemaan kehosi tarpeita. Tunnilla teemme erilaisia liikkuvuusharjoitteita joista saat apua jumeihin, lisäät suorituskykyäsi, sekä arjessa että muissa harrastuksissa, ja pääset karistamaan arjen hälinän hetkeksi kanssamme. Tunti jakautuu nopeampitempoisiin liikkeisiin sekä rauhallisempiin venyttelyihin. Ohjaana Elina.

Yin jooga
Yin jooga on rauhallisuuteen ja tietoisuuteen perustuva rentouttava harjoitus. Syvävenyttävät asanat ovat lähinnä passiivisia ja kestoltaan pidempiä, jotta keho ja mieli ehtivät rauhoittua ja syventyä asanaan. Yin Jooga vapauttaa sekä kehon että mielen kireyksiä ja helpottaa näin myös stressiä sekä kohentaa mielialaa. Harjoitus ei vaadi aiempaa joogakokemusta. Ohjaajana Jenna.

Yin jooga, sointukylpy ja jooganidra
Tunti yhdistelee parhaita paloja eri palauttavan joogan suuntauksista. Harjoitus huoltaa kehoa ja lempeässä harjoituksessa keho pääsee avautumaan omaan tahtiinsa. Mieli ja hermosto tyyntyvät tähän hetkeen ja kohti rauhaisaa yötä.
Pääset myös nauttimaan sointukylvystä, jossa tunnista riippuen äänimaljat, koshikello tai sadekeppi auttavat väreilyillään ja rauhoittavalla äänimaailmalla rentoutumisessa. Soinnut ovat mukana osittain jo asanoiden aikana ja tunti päättyy kehoa kokonaisvaltaisesti rauhoittavaan sointukylpyyn. Toisinaan ohjaaja voi käydä aktivoimassa tiettyjä akupainantapisteitä. Kurssin viimeisellä kerralla uppoudumme jooganidraan, syvärentoutukseen.
Aiempaa kokemusta ei tarvita, jokainen liikkuu tunnilla oman kehonsa mukaan. Ohjaaja huomioi osallistujien toiveita tunnin rakenteessa. Ohjaajana Mona.

Fascia
Fascia-tunti on kokonaisvaltaista kehonhuoltoa. Tunnilla aktivoimme kehon yleisimpiä kireitä ja heikkoja alueita täsmävenytyksillä ja liikehallintaharjoitteilla. Lisäksi rentoutamme ja nesteytämme faskiaa ja lihaksia pallohieronnalla. Harjoitus kehittää liikkuvuutta sekä nivelten täysiä liikeratoja lihastoimintaketjua mukaellen. Tunti soveltuu kaikille, jotka haluavat edistää hyvinvointiaan ja suorituskykyään. Ohjaajana Mona.

Hatha jooga
Ikivanhan Hatha joogan asanoiden avulla herätetään, vahvistetaan ja hellästi venytetään kehon lempeällä ja rauhallisella tahdilla. Tunti sovelletaan kaikille joogatasoille. Ohjaajana Kristina.

PH®️äänimaljarentoutus- sointukylpy
Äänimalja renoutuksen aikana pääset rentoutumaan kokonaisvaltaisesti. Sointukylvyssä mieli, psyyke ja keho sulautuvat harmoniaan rentoutumisen syvillä aalloilla. Jokainen solu huokaisee kiitollisuudesta, kun kehomme vapautuu stressistä ja jännityksestä. Maljojen ja gongien ääniaaltojen avulla saat mielellesi rauhallisuutta ja luovuutta ja annat tilaa täydelliselle rentoutumiselle, joka on myös vastustuskyvyllemme hyväksi. Ohjaajana Kristina.

Ilmajooga
Miltä tuntuisi kokea jooga-asanat joogaliinaan tukeutuen? Miltä tuntuisi hyödyntää maanvetovoimaa asanoissa aivan uudella tavalla?
Ilmajoogassa joogan myönteiset hyvinvointivaikutukset kehoon ja mieleen pääsevat vaikuttamaan joogaliinan tuella, jolloin maanvetovoimaa on mahdollista hyödyntää eritavoin kuin mattoharjoituksessa. Lisäksi kangas hieroo ja manipuloi lihaskalvoja (faskia) ja vapauttaa näin kehon jännitteitä ja lihas- sekä lihaskalvoperäisiä kireyksiä.
Huom! Ilmajoogaan tullaan tuoksuttomana, sekä ilman vetoketjullisia/metallia sisältäviä vaatteita sekä ilman koruja. Puhdista myös huulipunat ja meikkivoiteet kasvoiltasi. Painoraja 120kg. Ohjaajana Jenna.

Flow jooga

Kehoa avaava ja vahvistava sulavasti asanasta toiseen etenevä joogaharjoitus, jossa hengitys on oleellinen osa harjoituksen kulkua. Joogaharjoitus vahvistaa myös kehon ja mielen yhteyttä. Ohjaajana Jenna.

Palauttava jooga

Kesäkuussa perajntai aamupäivät (pl juhannusaatto) vietetään palauttavan joogan elementtien parissa (lempeä flow jooga, yin jooga, restoratiivinen jooga ja jooga nidra) 7.6, 15.6 ja 28.6.2024. 1,5h kokoontuminen sisältää aina rentoutushetken läsnäoloon virittyen, teemakohtaisen teoriaosuuden dialogina sekä harjoituksen (45-60min). Sään salliessa kokoonnumme ulkona. ️Ohjaajana Jenna.

Functionality

Functionality kurssi tarjoaa monipuolisia funktionaalisia (toiminnallisia) harjoitteita aina dynaamisista liikkuvuusharjoituksista kehonpainolla tehtäviin voima -ja kehonhallintaharjoitteisiin. Toiminnallinen harjoittelu tähtää monipuoliseen ja systemaattiseen kehon kuormitukseen, jossa vahvistetaan lihas -ja liikeketjujen yhteistyötä, opetetaan kehoa vastaanottamaan ja jakamaan kuormitusta optimaalisesti, vahvistetaan niveltukea ja parannetaan nivelten liikkuvuutta. Et tarvitse harjoitukseen välineitä, eikä sinun täydy lähteä kuntosalillekaan. Sinulla on kaikki harjoitukseen tarvittava jo ylläsi: Kehosi. Tunneilla vaihtuva functional-teema: Core ja Flow. Ohjaajana Jenna.

 

Viikko-ohjelma

 
Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai
      Aamu Pilates
7.45-8.40

alk. elokuu
  ilmjooga
vaihdellen

Hatha jooga
18-19.15

Mindflul Mobility
18-18.45
Yin jooga, 
sointukylpy
jooganidra
19-20.15

Flow-
ilmajooga
17-30-18.25
alk. elokuu

  miniretriitit
vaihdellen

PH®️äänimaljarentoutus-
sointukylpy
19.30-20.30

Pilates
19-19.55

20-20.55
  Yin jooga
18.45-20
  Functionality
alk. elokuu

 

 

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Varaa aika