Osteopatia

Sipoon Hyvinvointikeskuksessa – tervetuloa!

Varaa aika ›

Osteopatia Sipoossa

 


Osteopaatti tutkii ja hoitaa käsillään. Kehon kipu- ja häiriötiloissa hoidolla tuetaan terveyttä ja kehon luontaista parantumiskykyä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että erilaisilla hoitotekniikoilla helpotetaan jännitystiloja, edistetään nivelten liikeratoja ja nestekierron toimintaa sekä tasapainotetaan hermostoa.

Osteopatia on turvallista ja jokainen hoito suunnitellaan tapauskohtaisesti. Osteopatiasta voi saada apua monenlaisiin vaivoihin kuten päänsärkyyn ja migreeniin, selkä- tai niska-hartiaseudun kipuun, lantiokipuun ja kuukautisongelmiin, puutuneisiin raajoihin, raskausajan ongelmiin tai esimerkiksi stressiperäisiin jännitystiloihin.

Osteopaatin hoito on kokonaisvaltaista kehon hoitoa, jossa paneudutaan myös vaivaa aiheuttaviin syihin ja tekijöihin ja hoidossa hoidetaankin laajemmin, kuin pelkästään oirealuetta. Esimerkiksi niska-hartiaseudun ongelmissa on usein tarvetta hoitaa myös lantion aluetta sekä pohtia yhdessä asiakkaan kanssa oireeseen vaikuttavasta kuormituksesta jokapäiväisessä elämässä. Ihminen nähdään kokonaisuutena.

Osteopatia voi toimia ennaltaehkäisevänä, oireita lievittävänä tai parantavana hoitona. Se voi olla myös rinnakkaishoitoa esimerkiksi leikkauksista kuntoutuessa. Hoidon tavoitteena on mahdollisimman tasapainoinen ja toimiva keho.

Osteopatian taustalla on fysiologian, anatomian, embryologian sekä muiden biolääketieteellisten tieteiden periaatteet. Suomessa kaikki osteopaatit ovat Valviran hyväksymiä terveydenhuollon ammattilaisia. Osteopaattinen hoito sopii kaikenikäisille. Vastaanotolle ovat tervetulleita vauvat, lapset, aikuiset ja ikääntyneet.

Lasten ja vauvojen osteopatia

Osteopatia on hellävaraista aivan vastasyntyneellekkin ja hoito tehdään aina vauvan tahtiin ja ehdoilla. Hoidot ovat verrattain lyhyitä sillä pienet vauvat ja lapset väsyvät nopeasti. Vastaanotolla aikaa on kuitenkin varattu reilusti, jotta tarvittaessa vauvaa kerkeää syöttämään tai taapero saa aikaa tutustua uuteen tilaan rauhassa.

Vauvaa voi hoitaa vanhemman sylissä, rinnalla, osteopaatin sylissä, hoitopöydällä tai vaikka turvaistuimessa. Mikä ikinä onkaan paras vaihtoehto sillä hetkellä. Leikki-ikäisten lasten hoito tapahtuu leikin ohessa. Vastaanotolla on leluja, mutta mukaan voi myös ottaa omia. Mitä isompi lapsi on kyseessä sitä enemmän hoito muistuttaa aikuisen hoitoa. Kouluikäistä voi jo yleensä hoitaa hoitopöydällä maaten.

Osteopatialla voidaan auttaa myös ärtynyttä ja itkuista vauvaa, jonka oireet voivat olla merkki kehon kireyksistä, kivuista ja hermoston ylivireydestä. Pikkuvauvojen ongelmat juontavat juurensa yleensä raskauteen ja synnytykseen. Mikäli raskaudessa oli komplikaatioita, synnytys oli pitkä ja kivulias tai vauva syntyi poikkeavassa tarjonnassa (esim. kasvot edellä) kannattaa vauvan kehoa hoitaa.

Vauvalla voi myös olla kehon kireyksistä johtuvaa motorisen kehityksen viivästymää (ei pysty kääntymään, käyttää kehoa toispuoleisesti, ei lähde konttaamaan) jota voidaan hoitaa liikerajoituksia ja jännityksiä helpottamalla. Mitä nopeammin kireydet ja jännitykset hoidetaan sitä helpompaa on kasvu ja kehitys.

Taaperoille sattuu ja tapahtuu. Osteopatialla voidaan helpottaa elämän kolhuista ja kaatumisista tulleita kipuja ja kehon jännitystiloja. Myös ummetukseen ja vatsavaivoihin kehon hoidosta on yleensä hyötyä.

Lasten ja nuorten selkäkipua, päänsärkyä ja skolioosia voidaan myös hoitaa lempeällä kehon käsittelyllä. Skolioosin hoidossa liikerajoittuneita selkärangan segmenttejä mobilisoidaan, lyhentyneitä ja kireitä pehmytkudoksia rentoutetaan ja lantion asentoa tasapainotetaan. Kehon tasapainoista toimintaa edistetään kokonaisvaltaisesti ja pehmeästi tavoitteena kipujen väheneminen ja selkärangan mutkien suurenemisen estäminen. Yhdistettynä oikeanlaiseen harjoitteluun skolioosimutkia voi mahdollisesti saada myös oikenemaan.

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Varaa aika